حراجي بن هامس لندن در فروش آثار هنري اسلامي و هندي خود كه در ماه ژانويه برگزار مي‌شود، دست نوشته‌هايي را نيز عرضه خواهد كرد كه مجوعه‌اي از دستورات آشپزي دوره قاجار را تشكيل مي‌دهند. 

جزوه‌اي دست‌نويس از دستورات آشپزي دوره قاجار در حراجي بن هامس لندن در معرض فروش قرار خواهد گرفت.

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از سايت خبري the national، حراجي بن هامس لندن در فروش آثار هنري اسلامي و هندي خود كه در ماه ژانويه برگزار مي‌شود، دست نوشته‌هايي را نيز عرضه خواهد كرد كه مجوعه‌اي از دستورات آشپزي دوره قاجار را تشكيل مي‌دهند.

http://files.tabnak.com/pics/201012/201012292021301963.jpg

به گفته كارشناسان اين جزوه 37 برگه‌اي بدون عنوان، توسط محمد قلي خان قاجار قويونلو مجد السلطنه كه به گمان برخي نوه فتحعلي شاه قاجار بوده، نوشته و جمع‌آوري شده است.

اين كتابچه به آن دليل كه حاوي دستورالعمل‌هاي تهيه تعداد كمي از غذاهاي سنتي آن عصر است از اهميت بالايي در بين غربي‌ها برخوردار بوده و از اينرو به زبان‌هاي مختلف فرانسوي، ايتاليايي، پرتغالي و همچنين انگليسي ترجمه شده است.

دستورات آشپزي گوناگوني همچون تهيه انوع سوپ، سس و نان در اين كتابچه ديده مي‌شود كه از مهم‌ترين‌ آن‌ها دستور تهيه سوپ آبگوشت ملكه است كه مواد تكشيل دهنده آن را مقداري گوشت پخته و سبزيجات تشكيل مي‌دهند.

به گفته كارشناسان حراجي بن هامس، اين سوپ غليظ از آنجايي كه يكي از وعده‌هاي غذايي دلخواه ملكه ويكتوريا به شمار مي‌رفته به سوپ آبگوشت ملكه شهرت پيدا كرده است.

اين كتاب بارها در دهه‌هاي 50 و 60 ميلادي در اروپا انتشار يافته و روش تهيه و پخت انواع غذاهاي سنتي همچمون انواع كباب در آن ديده مي‌شود.